Johanna

Söka jobb

Kategori: Allmänt

 

Jag börjar bli lite stressad inför att söka jobb.

Har sagt till mig själv att i november måste jag börja titta på jobb och nu är det den 30 oktober.  Jag kommer att komma hem med tomma fickor i januari och vill verkligen inte vara arbetslös för länge. Målet är att hitta ett jobb i Göteborgtrakterna.  Så i dagarna ska jag finslipa mitt CV som jag kan uppdatera med mina Londonstudier.

Så vad är det jag vill jobba med? Det är den stora frågan. Jag kommer inte vara för kräsen nu när jag söker mitt första riktiga jobb. I och med att jag begränsar mig till ett område minskar antalet jobb.  Jag kommer söka mig till några konsultföretag och se vad som kan finnas ledigt. Men ett drömjobb som jag ska försöka söka är jury på designtorget. När jag gick på högstadiet och första gången åkte med mina vänner till Göteborg gick jag in i affären, DesignTorget. På väggen syntes en stor bild över juryn och det verkade vara ett så himla roligt jobb. Så sen dess har jag alltid haft detta yrke i tankarna, även om jag är väl medveten om att det inte är många som får ett sådant jobb.

En gång i veckan sitter juryn och bestämmer vilka nya produkter som skall få säljas på designtorget.  För att en sak ska godkännas värderar juryn noggrant kvalitet, design, graden av nytänk, miljöaspekter samt att den ska ha försäljningspotential. Finns där också en gnutta humor så är det förstås ett extra plus.

Men detta är bara en av många olika jobb som jag tänker söka.  Jag är glad att jag har en bred högskoleutbildning och känner att det inte borde vara några problem att få ett jobb, så länge man inte är för kräsen. Sen kan man ju alltid byta jobb om man inte är nöjd med det man valt.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Gullebulle! Å va jag saknar dig! :D

    Svar: haha vem är detta? hanniball68 haha :D
    Kustflickan

    2012-10-30 | 18:44:51

Kommentera inlägget här: